Živali so bile pri nas že od mojega otroštva. Prvi pes, ki je bil čisto moj, je bila posvojena psička Kala, mešanka z angleškim setrom. K meni je prišla, ko sem dopolnila 13 let. Imela je kar nekaj vedenjskih težav, ki so izhajale iz strahu, katere sva skozi življenje uspešno odpravljali.

S šolanjem pri Kinološkem društvu Obala sem začela s svojo drugo psičko, avstralsko ovčarko Berry. Po končani mali šoli sva se leta 2006 pridružili reševalcem. Z Berry sva opravili prvo stopnjo iz reševanja zasutih izpod ruševin in prvo ter drugo stopnjo reševanja pogrešanih oseb. Drugo stopnjo sva opravili na prvem slovenskem državnem prvenstvu reševalnih psov, kjer sva tudi zmagali, tako posamično kot v skupnem seštevku, s kolegoma Grozdanom Grižančičem (KD Obala) in Zoranom Janžovnikom. Z Berry sva bili aktivni tudi v regijski enoti Civilne zaščite.

V začetku leta 2010 se nam je pridružila Sai, tudi avstralska ovčarka. Istega leta sem tudi začela s tečajem za pridobitev naziva Inštruktor za delo reševalnih psov, ki sem ga uspešno zaključila leta 2012.

S Sai sva opravili štiri reševalske izpite. Obe stopnji v iskanju zasutih pod ruševinami in iskanju pogrešanih oseb. Od leta 2012 sva priključeni regijski enoti Civilne zaščite in se redno udeležujeva iskalnih akcij.
Leta 2018 sva se z Grozdanom  in Baalom ter Evelin in Nimom udeležili tekmovanja trojk – Talanovega memoriala, kjer smo zmagali.
Od leta 2012 do 2018 sem bila vodja Enote reševalnih psov Obala.

Hvala za delitve!