V kinologiji sem že več kot 20 let. Vanjo me je popeljal moj prvi labradorec Taj, s katerim sva odjadrala v reševalske vode. Bila sva na interventni listi Mestne občine Ljubljana, sodelovala v kar nekaj iskalnih akcijah, udeležila pa sva se tudi nekaj svetovnih prvenstev v reševanju, mednarodnih vaj in mednarodnih izpitov.

V Rally obedience sem zašla popolnoma po naključju. Ko sem pred leti iz zavetišča vzela Bučko, hiperaktivno in dezorientirano psičko, ki je imela precej vedenjskih težav, vendar se je izkazala kot odličen delovni pes z odlično pozornostjo na vodniku. Ker me je poklicna pot odnesla v tujino, sva z Bučko pred odhodom uspeli narediti B-BH izpit in nato še izpit RO I, nato pa sva se 3 leta sami učili novih vaj in trenirali po tamkajšnjih lokalnih travnikih, prenosne ovire pa sem si kupila kar sama.

V tem času sta se nama pridružili še umirjena Bobica, ki je 4 leta živela na ulicah Sarajeva, ter »mala velika« Emi, ki smo jo prav tako pobrali na ulici Sarajeva staro 5 tednov in za katero se je izkazalo, da ima ogromno strahov in frustracij, zato smo s sistematičnim delom in vajami RO uspeli psičko pripraviti na normalno življenje v urbanem okolju. Tako sem tudi z Emi opravila izpit RO I, s katero se občasno udeležujeva tekem. Po povratku iz tujine sem se preselila na Obalo in v teh letih sva z Bučko za KD Obala osvojili naslov državnega zmagovalca v RO II, RO III in RO IV.

Moji psi:

Bučka, poležena 1.2.2011, izpiti: B-BH, RO I, RO II, RO III, RO IV

Emi, poležena 14. 9. 2015, izpit RO I

Hvala za delitve!